Čeho jsme se zúčastnili

Kde se vzala písnička?

23. 4. 2022

V sobotu 23. 4. 2022 se po třech letech konečně konal celovečerní pořad všech žďárských folklorních souborů "Kde se vzala písnička?".

Tentokrát byl trochu jiný než obvykle. Chyběl totiž jako host jiný folklorní soubor. Představení bylo věnováno památce pana Josefa Adžika Hory, velkého folkloristy, muzikanta, zakladatele muziky žďárských souborů a sběratele lidových písní. Pořadem skvěle provázeli a odpověď na otázku, jak vznikla písnička, se snažili najít Thea, Míša a Kačka. Všichni účinkující hráli, zpívali a tančili před téměř zaplněným hledištěm s neuvěřitelným nasazením. Z každého tónu, kroku i výrazu bylo vidět, že to, co dělají, dělají od srdce. Nezklamala ani původní muzika, která se na několik skladeb objevila na jevišti.

Diváci odměnili na závěr všechny účinkující velkým potleskem. A to, že Horácký folklor stále žije a je mezi lidmi oblíbený, bylo zřejmé po ukončení představení ve vestibulu divadla. Tam se totiž sešly obě muziky a hrálo se, zpívalo a tančilo až do deváté hodiny večerní.

Díky Horácká muziko, díky Kamínku, Studánko, Bystřinko a Rozmarýnku, ty tři roky čekání stály za to!!!

Číst dál
Více akcí

Napište nám

Odebírat lístečky