Krajská přehlídka

9. 4. 2017

V neděli 9. 4. 2017 jsme se s Kamínkem zúčastnili krajské přehlídky dětských folklórních souborů v Jihlavě, v divadle DIOD. Od rána svítilo sluníčko, tak ani nevadilo, že jsme odjížděli už v sedm hodin. Hned v 8.30h nás čekala krátká prostorová zkouška na jevišti. Věděli jsme, že máme hodně času do našeho vystoupení (dle losování jsme přišli na řadu až odpoledne po třetí hodině), a tak jsme si udělali výlet do jihlavské ZOO. Krásné počasí vylákalo ven téměř všechna zvířata, a tak bylo na co koukat a volný čas v ZOO nám rychle utekl.

Po návratu do divadla a po snědení svých zásob či pizzy (darovalo Horácké folklorní sdružení) jsme se začali oblékat do krojů, česat a rozezpívávat se. Únava po ťapkání po ZOO se začala pomalu projevovat, ale různými aktivitami jsme se ji snažili zahnat. Naštěstí Kamínek vystupoval hned po přestávce. Děti dostaly odměnu, pak ještě vyfocení, převlečení a hurá zpátky do Žďáru.

Já jsem zůstávala v Jihlavě na rozborový seminář pro vedoucí souborů. Porotcům se velmi líbila obě pásma, chválili děti za velmi přirozený projev. Bylo vidět, že si to děti užily i přes to, že musely být velmi unavené.

Chtěla bych poděkovat všem dětem za jejich neuvěřitelnou kázeň a chuť vystupovat. Bez toho, by to nebylo ono a vlastně by to ani nešlo.

Dále bych chtěla poděkovat všem nejstarším děvčatům z Kamínku, které s námi jely a pomáhaly s těmi malými. A samozřejmě velké poděkování patří i rodičům a prarodičům, kteří s námi jeli a nejrůznější formou nám pomohli.

Byla to moc pěkně prožitá neděle.

Jana Rosecká